A-68, TFT de Producte de Francisco Requena

La vaixella A-68 ha estat dissenyada per l’alumne de l’especialitat en Disseny de Producte Franciso Requena. Ha creat per al seu TFT una col·lecció de peces d’autor amb el vidre reciclat com a principal material i els efectes del canvi climàtic com a temàtica d’inspiració.

El producte es concep a partir dels valors d’innovació, avantguarda, sostenibilitat i el respecte cap al medi ambient i està destinat tant a la llar com per a la restauració, amb l’objectiu de crear una experiència emocional amable a través del ritual de l’alimentació. La funció, l’aspecte estètic i allò que comuniquen les peces de la vaixella fa que hi haja harmonia a la taula per gaudir plenament del moment.

Amb la finalitat de fabricar els productes de manera poc contaminant s’ha escollit el vidre reciclat perquè es pot reaprofitar infinitat de vegades sense que perda les seues propietats. S’utilitzen a més, les últimes tecnologies i metodologies artesanes per reduir considerablement les emissions.

Precisament el desgel dels pols, com a impacte del canvi climàtic, dóna forma a tota la col·lecció amb siluetes que imiten un escaló i una baixada del nivell que representa les masses de gel foses. A més, el nom del projecte és A-68, l’iceberg més gran del món que es va separar de la plataforma de gel Larsen C a l’Antàrtida l’estiu de 2017.

La tendència artística que impregna tota la proposta és el Racionalisme Funcional provinent de la Bauhaus. Resulta de la unió d’altres corrents com el Constructivisme rus, el Suprematisme i l’Expressionisme. Hi ha una absència ornamental i els materials bàsics conviuen amb el funcionalisme, en un àmbit social sobretot. “La forma segueix a la funció”.

La vaixella està composada per una botella d’aigua, tres gots, tres bols de diferents tamanys i es completa amb un plat pla, un més xicotet i un fondo amb opció d’anar ampliant-la en un futur. Hi ha dos acabats diferents: la part de dalt és llisa i transparent i la de baix és més mat fent referencia a la metàfora de got mig ple o mig buit com a reflexió entorn al canvi climàtic.

[box title=”Fitxa tècnica:” bg_color=”#dddddd”]

Autor: Francisco Requena

Tutor: Amanda Alborch

Especialitat: Disseny de Producte

Data: Juliol 2019[/box]

Desplaça cap amunt