El proper dijous 15 de febrer l’EASDAlcoi, ha organitzat, des del seu Departament d’Història i Teoria de l’Art i del Disseny, una conferència sobre l’arquitecte alcoià Vicent Pascual Pastor, un dels introductors a la ciutat, després de la seua etapa de formació a Barcelona, de l’estètica del Modernisme com expressió del poder social i econòmic de la burgesia alcoiana a principis del s. XX.
La conferència es desenvoluparà al Saló d’actes “Josep Albert Mestre” a partir de les 11 hores i correrà a càrrec de la historiadora de l’art Crispina Ruiz Jiménez i de l’arquitecte Juan José Moya Salom. Aquest acte es planteja amb la finalitat de servir de complement a la contemplació de l’interessant Exposició “Vicent Pascual Pastor, arquitecte” que pot visitar-se a l’espai expositiu de l’EASDAlcoi al llarg de tot el mes de febrer.
Aquesta exposició d’homenatge a Pascual va estar organitzada pel Centre d’Estudis Històrics i Arqueològics d’Alcoi (CAEHA) i mostrada al Centre Cultural al setembre del 2017 dins de la 1a Setmana del Modernisme a Alcoi. Una exposició que analitza tant la vessant arquitectònica modernista de Pascual, centrada en la recerca de noves formes artístiques basades en la inspiració orgànica, com les seues anteriors etapes historicista i eclèctica o les diferents tipologies arquitectòniques que va desenvolupar a la ciutat i a la comarca: esglésies i edificis benèfics, edificis representatius, habitatges burgesos i cases de camp, edificis civils i fabrils, habitatges de lloguer i habitatge obrer i habitatges de promoció pública o cases barates.
Amb aquesta la mirada explicativa generada per l’exposició i la conferència sobre Vicent Pascual Pastor, el Departament d’Història i Teoria de l’Art i del Disseny de l’EASDAlcoi pretén contribuir i recolzar la necessària valorització, coneixement i difusió del ric patrimoni arquitectònic, tant civil com industrial, que té la ciutat d’Alcoi. El coneixement i la comprensió del seu valor és la millor forma de fomentar l’estima i la protecció del nostre patrimoni artístic, part essencial del nostre patrimoni col·lectiu.