Els alumnes de 2n i 3r dels estudis superiors de Moda van poder aprendre de primera mà al costat d’especialistes de complements de moda com les mantellines o els barrets, una experiència que els ha proporcionat noves fonts d’inspiració, així com, diferents sistemes de treball, industrial i artesanal.
Els dies 16 i 17 els nostres estudiants van viatjar a Sevilla per poder assistir a una classe de teixit d’alta costura i també amb distints tipus de punta, tant manual com industrial, de la mà de Maria Ramos, especialista en restauració de mantellines i peces de vestir antigues, així com en la confecció artesanal de vestits de nòvia. D’aquesta professional els alumnes van poder aprendre la importància de l’organització del treball segons les fases i la temporalitat de dita fabricació a mida.
També amb Juan Foronda, expert en mantons de Manila i mantellines de punta, els nostres alumnes van aprendre les diferències entre les peces artesanals i les industrials, tant en mantons com en mantellines. A més, també se’ls va explicar el protocol i la col·locació dels mateixos, per poder després ells mateix manipular i col·locar-se peces originals.
A més, van poder admirar barrets exclusius i artesanals de cerimònia al taller de “Sombreros Buffuna”. D’altra banda, van poder aprendre totes les fases del procés de fabricació d’aquesta peça de vestir, en aquest cas, de la mà de la dissenyadora d'”ISESA-Hnos. Fernández y Roche“, fàbrica de barrets des de 1885.
Finalment, aquest viatge a Sevilla va cloure amb la visita a “Mariano Martín. Bordados artesanales”, empresa especialitzada en vestidures per a les verges i pal·lis per als passos de Setmana Santa, on els nostres alumnes van poder veure de primera mà brodats amb or i plata sobre vellut.