La Revista Signe reivindica el valor del disseny al seu nº6

‘Disseny de merda’ és el leitmotiv de la darrera edició de Signe que s’ha presentat aquest matí al saló d’actes de l’EASDAlcoi. La mateixa portada ja és tota una declaració d’intencions amb frases com ‘Perdona, no et puc pagar però obtindràs molta visualització’ ‘Vinga! Que sols tardes un minut en fer-ho’ o ‘Conec a algú que ho pot fer per la meitat de preu’.

Són afirmacions “que es repeteixen al món laboral i la societat en general i mostren el desconexiement que es té per tota la feina que comporta l’elaboració d’un bon disseny i els prejudicis negatius que hi han al respecte”, explica Alex Llopis, un dels alumnes participants al projecte.

Així, aquesta edició es converteix en una resposta directa cap a aquestes idees, contraposant-se a elles amb continguts d’alta qualitat i composicions visual molt cuidades que li retornen al disseny el valor que es mereix. La revista és el missatge i la conclusió.

[video_embed]

REVISTA SIGNE Nº6 ‘DISSENY DE MERDA’ from easdalcoi on Vimeo.

[/video_embed]

Aquest número ha introduït canvis de format. S’ha engrandit respecte dels anteriors, apropant-lo més al d’una publicació editorial  estàndard d’aquest tipus. El que sí que ha continua és l’objectiu de que Signe siga una finestra per veure tot el que passa a l’Escola i les seues especialitats.

Hi han 170 pàgines d’entrevistes a professionals del disseny de primera línia, reportatges sobre les conferències, tallers i jornades que s’han dut a terme i articles dels treballs i projectes del l’alumnat i el professorat, entre molts altres continguts.

Els alumnes de 4t de Disseny Gràfic que han format part en la seua creació, han destacat la llibertat que han tingut durant tot el procés. També la importància de l’experimentació i aprendre a treballar en equip per traure endavant una feina real ajustada a unes exigències concretes. El Taller de procesos de reproducció de l’EASDAlcoi ha editat un total de 300 exemplars que tot aquell qui vulga pot adquirir per 3 euros.

Els professors Rafa Calbo i Maria Castelló són els coordinadors de l’assignatura pròpia de la revista i Sergio Mendoza, Hande Nur, Alex Llopis, Nicolás Vela, María Genís, Raquel Martí, María Albinyana, Sandra Pérez, Irene Vicente, Francis Cremades, Josep Ferri, Arantxa Pastor, Laura Beltrán, Alexis Fernández, Rosa Moltó, Laura FerrándizMohamed Elmensouri, els alumnes que han fet possible aquest número.

Desplaça cap amunt