L’exalumne de Disseny de Producte Raúl Laurí ha desenvolupat el projecte Decafé que fa ús dels pòsits de café com a ingredient principal per a la elaboració de diferents objectes: làmpades, espills, caixes i altres accessoris per a la llar.
Aquesta idea de reaprofitar desfets alimentaris a través del disseny va cridar l’atenció de l’equip del programa ‘Las Rutas d’Ambrosio’ de la 2 de TVE i el passat mes de maig van realitzar una sessió de gravació a l’Escola.
Van entrevistar Raúl Laurí i també van participar alumnes de 2n i 3r de Disseny de Producte en un taller pràctic on es mostrava quin era procés del tractament dels pòsits per a convertir-los finalment en un bol.
Els propis alumnes van explicar altres propostes de materials reciclats amb les que havien estat treballant. Les closques de musclos poden transformar-se en un bol també o la pell de taronja pot arribar a ser cuir d’orígen vegetal.
Gonzalo d’Ambrosio, conductor del programa, aplaudia l’experiència ressaltant que “en l’Escola sí que saben mirar cap al futur i donar-li dignitat a coses que normalment són desfets”. Podeu accedir ací per veure la part del programa on apareix l’EASDAlcoi.